0

Pogosta vprašanja

Kje se namesti Kinetic Reactor?

Kje se namesti Kinetic Reactor?

Kinetic Reactor se namesti na koncu pipe (zamenjava perlatorja oz. mrežice)

Kako deluje Kinetic Reactor?

Kinetična tehnologija je nova tehnologija, ki v temeljih spreminja dosedaj uveljavljena pravila za obdelavo vode in je vgrajena v vse izdelke, poimenovane Kinetic reaktor. Ta docela nova tehnologija temelji na inovativnem principu vodnega odzračevanja in je zaščitena z več patentnimi prijavami. V osrčju KINETIC REACTOR-ja je komora katera poskrbi, da pri obdelavi vode pride do hidrodinamične kavitacije, oksidacijskih procesov in ustvarjanja mehanskih strižnih sil. Ti zaporedni fizikalni pojavi tvorijo prvo veliko razliko v primerjavi z obstoječimi tehnologijami za čiščenje vode - KINETIC REACTOR, namreč ni filtrirna naprava. KINETIC REACTOR je izjemno zmogljiva naprava, ki preprečujejo nastajanja vodnega kamna, z izločanjem zmanjšu prisotnost škodljivih anorganskih in organskih elementov, omogoča učinkovito dezinfekcijo mikroorganizmov in na splošno izboljša lastnosti vode (vonj in okus).

Ali Kinetic Reactor privarčuje vodo?

V Kinetic Reactor-ju je vgrajen regulator pretoka, kar pomeni, da neglede na višino tlaka v omrežju vzdržuje konstantni pretok. Zaradi same konstrukcije se vodni curek obogati z kisikom in daje občutek zadostne količine vode, kar je tudi res dovolj za vsakodnevno porabo. Kinetic reactor ima pretočnost vode (4 L/min.), obstoječi nastavki za pipe, ki niso varčevalni tudi do (15 L/min.). Ta tehnologija varčevanja vode je pantetirana za cel svet in je plod naših partnerjev iz Švice.

Ali Kinetic Reactor zmanjšuje število bakterij v vodi?

Do sedaj znani sistemi čiščenja vode so čistili vodo v tlačnem okolju, pri Kinetični tehnologiji je v enem momentu prisoten podtlak, ki odpre zaščitno ovojnico bakterij in jo z oksidacijo ali klorom enostavno uniči. Pri ostalih sistemih, kjer je tlak, v bistvu pritiska na ovojnico bakterij in je na takšen način bakterija še bolj varna. Mi ne uničimo vseh bakterij 100%, ampak precej znižamo vsebnost bakterij, tam kjer je prisoten klor uničimo več bakterij.

Ali Kinetic Reactor nevtralizira težke kovine?

Zaradi spremembe agregatnega stanja vode pri Kinetični tehnologiji, se voda po domače povedano v enem momentu raztegne in dobimo precej večjo trenutno površino vode. Večja površina vode je precej bolj dostopna za obdelavo in na ta način zrak (kisik) precej bolj zajame topne kovine v vodi, ki potem oksidirajo, oziroma jih nevtraliziramo.

Ali Kinetic Reactor preprečuje nastanek biofilma v pipah?

Vse ostale mrežice, razen Kinetica nimajo popolno oksidacijo železa, tako da se v notranjosti mrežic nalaga železovo blato in posledično v notranjosti nabirajo bakterije, ker je železovo blato idelen pogoj za razvoj bakterij, ker je to tudi njihova hrana. Pri Kineticu ni železovega blata, ker je oksidacija železa v vodi popolna in se ne ustvarja predpogoj za bakterije v obliki železovega blata.

Ali Kinetic Reactor povečuje učinkovitost klora in ga posledično stem odstranjuje?

Kot sem zgoraj omenil pri bakterijah, mi omogočamo kloru dostop do bakterij katere še ni zajel, ker odpiramo ovojnice bakterij. Tam kjer je voda bolj organsko obremenjena zmanjšamo več vsebnost klora do 60 %, tam kjer je voda dokaj čista in klorirana, klor zmanjšamo samo do 10 %
*Klor iz vode odstranjujemo z vezavo na bakterije in organske snovi.
Ali Kinetic Reactor omejuje nalaganje vodnega kamna?

Ali Kinetic Reactor omejuje nalaganje vodnega kamna?

Zaradi podtlačnega okolja imamo zelo močno odplinjevanje CO2 in se po naši obdelavi dejansko ne more ustvariti izloček kalcitne oblike, ampak aragonitne, ki je bolj prijazna uporabniku.

Ali Kinetic Reactor ni primeren za pretočne grelnike vode?

Za pravilno delovanje je potreben pretok vode in tlak manjši od 1 bara. Brez kemikalij, brez dodatne energije in brez zapletene programske opreme za delovanje.

Kinetic Reactor na pipi ni primeren za vgradnjo na pipo z vročo vodo iz nizkotlačnega kotla (5 l - 10 l).


 

Ali lahko izdelek zamenjamo?

Ker verjamemo v delovanje in kvaliteto izdelka vam nudimo trideset (30) dnevno možnost vračila in mi vam vrnemo denar.

100% varen nakup

30 dnevna možnost vračila

dostava v 1-2 delovnih dneh

plačilo tudi po povzetju